MENIU

Statul român a recuperat banii din dosarul „Motorina”. Prejudiciul a fost de 1,2 milioane de dolari

Foto arhivă Profimedia

tatul român a reușit să recupereze prin Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilizate nu mai puțin de 1,2 milioane de dolari din SUA. Este vorba despre dosarul “Motorina” în care a fost condamnat și Radu Nemeș. 

„Banii au fost recuperați ca urmare a unei petiții civile (petition for remission) formulate de ANABI și reprezintă veniturile integrale nete obținute de autoritățile SUA după valorificarea mai multor bunuri confiscate. Suma urmează a fi transferată către Agenția Națională de Administrare Fiscală în vederea recuperării prejudiciului și acoperirii ordinului de confiscare dispuse într-un dosar instrumentat de Direcția Națională Anticorupție și soluționat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2019”, se arată în comunicat.

Potrivit informațiilor, suma face parte din prejudiciul constatat în dosarul „Motorina” în care a fost condamnat Radu Nemeș în anul 2019.

În aprilie 2019, Radu Nemeş a fost condamnat definitiv la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală de peste 57 de milioane de euro, prin neplata accizei pentru 90.000 de tone motorină. În schimb, soţia lui, Diana, a fost achitată de Înalta Curte, deşi la Curtea de apel Bucureşti primise 7 ani de detenţie.

Mai multe articole despre:
dosarul motorina prejudiciu radu nemes diana nemes