MENIU

Percheziții în București la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul este de aproape 3,2 milioane de lei

Percheziții în București pentru evaziune fiscală. Foto/Arhivă

Poliţiştii bucureșteni fac razii în București la grupuri bănuite că au comercializat mii de produse pe anumite site-uri și nu au plătit taxe și impozite. Conform procurorilor, prejudiciul este de aproape 3,2 milioane de lei.

Poliţiştii bucureșteni pun în aplicare, miercuri, cinci mandate de percheziţie şi două de aducere, într-o cauză privind săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată, prejudiciul total estimat fiind de aproximativ 3.200.000 de lei.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2020, persoana bănuită ar fi încasat de la o societate de curierat 17.000.000 de lei, bani care ar reprezenta vânzarea unor produse pe anumite site-uri, în numele unor persoane fizice, şi nu ar fi înregistrat veniturile obţinute", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.