MENIU

Percheziții DNA acasă la Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, și la rude ale acestuia: luare de mită și fals în declarații

Procurorii DNA efectuează, în această dimineață, 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la membri ai familiei acestuia. Potrivit unor surse, Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane. Printre acestea se află și sora sa, Angelica Marilena Lambrea, prin care liderul Consiliului Județean ar fi încasat mita. Vizat de anchetă este contractul pentru centura orașului Mizil.

Un număr de 16 percheziții se desfășoară, la această oră, acasă la Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, și la mai mulți membri ai familiei acestuia. 

Potrivit unor surse, Iulian Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, președintele CJ Prahova va fi dus la sediul central al DNA, pentru audieri.  

Iulian Dumitrescu: Nu am nimic de ascuns

"Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. 

Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative.

În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns", spune Iulian Dumitrescu. 

Percheziții au loc, în același dosar, și în Capitală, la domiciliul Angelicăi Marilena Lambrea, sora lui Dumitrescu. Potrivit unor surse, prin intermediul acesteia s-ar fi încasat mita.  

Consiliul Județean Prahova a semnat contractul de proiectare și execuție pentru centura orașului Mizil la începutul lunii iunie 2023, cu o valoare de 85,5 milioane de lei fără TVA, echivalentul a aproape 17,5 milioane de euro. 

Proiectul este finanțat în proporții aproape egale de CJ și Ministerul Dezvoltării, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Centura va trece prin nordul orașului Mizil, conectând prin intersecții cu sens giratoriu DJ 102 K, în zona limitei administrative a orașului, cu DN1B (E577), la ieşirea din oraș dinspre Buzău. Viitorul drum se va intersecta, de asemenea, și cu DJ 100 H. Proiectul include și două poduri, unul peste râul Tohănenca și altul peste râul Ghighiu. 

Lungimea totală a viitoarei șosele de centură a orașului Mizil este de aproape 7,5 kilometri, iar traseul se va desfășura preponderent în zona unui drum de exploatare existent, pe zone neconstruite.

 

Mai multe articole despre: