MENIU

Patru români, cercetați pentru o fraudă de 775 de mii de dolari. Cum au reușit să păcălească 250 de americani

Avion - imagine de arhivă

Patru brașoveni sunt cercetați pentru înșelăciune și spălare de bani după ce au înșelat 250 de americani. Mai exact, românii au promis un zbor tur-retur cu avionul între New-York și fosta capitală a Kazahstanului, Almatî, pentru care americanii au plătit nu mai puțin de 775 de mii de dolari. 

În fapt, românii - printr-o companie din Brașov - au promis că organizează zborul între 15 și 17 august, 250 de americani plătind în total 775 de mii de dolari, relatează G4Media, care citează Monitorul Expres.

După efectuarea plății, aceștia nu au prestat serviciul pentru care au fost contractați.

Parte din bani, respectiv 650 e mii de dolari, erau pe cale să se materializeze într-un avion, și asta deoarece firma încerca să achiziționeze în leasing un avion cu banii luați de la americani.

”În ceea ce priveşte spălarea banilor, s-a stabilit că în perioada 12.08-23.09.2022 cele 4 persoane fizice şi persoana juridică română au executat operaţiuni financiare cu privire la suma de 774.956 USD (produsul infracţiunii de înşelăciune) în scopul ascunderii originii ilicite a fondurilor, respectiv au ascuns natura produsului infracţiunii de înşelăciune sub forma unor drepturi de utilizare a unei aeronave, prin intermediul unui cont colector deschis la o bancă americană în care au transferat suma de 650.000 USD cu titlu de garanţie şi a unui contract de leasing operaţional încheiat în data de 23.09.2022 cu o companie din Irlanda”, anunță ziarul brașovean.

Mai multe articole despre:
romani frauda americani zbor avion