MENIU

Ofițerul american de la Deveselu care a bătut un chelner din Caracal a scăpat de dosar. Avocat: Umilire în propria țară - DOCUMENT

Locotenentul american de la baza NATO Deveselu care a bătut un chelner din Caracal a scăpat de dosar, pentru că acesta a fost clasat de către Parchetul Militar. Potrivit avocatului Adrian Cuculis, vorbim de o umilire în propria țară, cu girul autorităților.

Avocatul a explicat că această clasare a fost dictată de procurorul militar nu pentru că n-ar fi existat fapta, ci pentru că, în urmă cu mai bine de 20 de ani, România a renunțat la jurisdicția penală asupra soldaților SUA staționați pe teritoriul naţional.

Incidentul s-a petrecut în anul 2022, când chelnerul de la un restaurant din Caracal a fost luat la bătaie de soldatul american.

Persoana vătămată a făcut o plângere penală pe împotriva americanului, însă procurorul a clasat-o.

„Umilire în propria țară. Cazul bărbatului bătut de către un soldat american(locotenent) de la baza Deveselu, în timp ce acesta îl servea la masă într-un restaurant din Caracal, s-a clasat de către parchetul militar. Explicația este simplă: nu că nu ar fi fost bătut însă în 2001 România era de acord să renunțe prin acordul din 30 octombrie 2001 că faptele GRAVE ale militarilor americani să nu fie cercetate de către jurisdicția română ci, poate, de către ceea americană,” a transmis avocatul Cuculis.

 

 

sursă: av. A. Cuculis