MENIU

Noi detalii din rechizitoriul lui Daniel Chițoiu: Ce arată EXPERTIZA tehnică din dosarul fostului ministru privind accidentul în care au murit doi oameni

Noi detalii din rechizitoriul fostului ministru Daniel Chițoiu. Demitarul putea să evite accidentul în care au murit doi oameni, arată expertiza tehnică. Culmea, ministrul nu a vrut să dea nici declarații în fața procurorilor cu privire la cele întâmplate.

„Având un comportament neatent, la abordarea circulaţiei pe un sector de drum la intrarea într-o curbă periculoasă la dreapta, cu posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia- astfel, nu se explică motivele pentru care nu a păstrat trasa sa normală de mers spre Piteşti- pentru moment conducătorul autoturismului Audi A5 (n.red. Daniel Chiţoiu) a pierdut controlul asupra traiectoriei de mers, acţiune finalizată cu pătrunderea pe contrasens şi surprinderea conducătorului autoturismului marca Dacia Logan. În aceste condiţii, în momentele imediat următoare a avut loc un impact violent frontal”, se arată în expertiza tehnică realizată la cererea Parchetului din Argeş, depusă la dosarul care a fost trimis în instanţă, consultată de G4Media.ro.

Conform aceleiaşi surse, „victima a circulat regulamentar, cu o viteză de 54 km/ h, în momentele premergătoare producerii impactului, pe banda sensului său de mers spre Râmnicu Vâlcea, fiind suprins de apariţia intempestivă a autoturismului Audi A5. (…) Inculpatul Daniel Chiţoiu, conducătorul autoturismului Audi A5, dispunea de posibilităţi tehnice a de evita producerea accidentului, dacă adopta o manieră de conducere prin care îşi menţinea controlul asupra traiectoriei de mers a autoturismului, fără posibile preocupări de natură a-i distrage atenţia, nemaifiind întrunite premisele pierderii controlului asupra traiectoriei de mers a autoturismului şi pătrunderea pe sensul opus de mers.”

Potrivit raportului de expertiză, autoturismul condus de Chiţoiu rula cu o viteză de aproximativ 74- 75 km/h.

Mai multe articole despre:
daniel chitoiu