MENIU

Momente de cumpănă pentru Dănuț Lupu. Fostul mare fotbalist ar putea fi eliberat condiționat. Cine se opune categoric?

Dănuț Lupu a fost condamnat pentru conducere fără permis

Momente de cumpănă pentru fostul mare fotbalist Dănuț Lupu, a cărui solicitare de eliberare condiționată din închisoare este luată în discuție, joi, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 5. Apărărtorii fostului internațional spun că acesta și-a ispășit fracția de pedeapsă prevăzută de lege și a înțeles greșelile pe care le-a făcut. 

La termen a fost adus și fostul internațional român, care își ispășește la Penitenciarul Rahova pedeapsa de 7 luni și 10 zile primită pentru că a condus fără permis.

Lupu a solicită eliberarea după ce a ispășit mai bine de jumătate din fracția minimă cerută de lege, peste cinci luni. Acesta este reținut de la începutul lunii ianuarie.

„Mi-am îndeplinit fracția, regret fapta și doresc sa mă întorc acasă alături de ai mei”, i-a transmis Dănuț Lupu judecătorului, în timp ce avocatul său a prezentat și alte motive pentru care clientul său ar merita să fie eliberat, scrie Pro Sport.

Astfel, Lupu ar avea o ofertă pentru a deveni director sportiv, fără să spună care dintre cluburi i-a făcut oferta. Înainte de a fi reținut, fostul mijlocaș al Generației de Aur a lucrat la Clubul Sportiv Dinamo.

În schimb, procurorii au cerut instanței să respingă cererea de eliberare, tocmai pe motiv că acesta a mai beneficiat de clemență. Instanța a rămas în pronunțare. În cazul unei decizii favorabile fotbalistului, procurorii au la dispoziție 72 de ore pentru a o contesta.

Totuși, Dănuț Lupu rămâne cu emoții, asta după ce, un alt proces, pentru aceeași faptă, conducere fără permis, de data asta la Judecătoria Sectorului 3. În acest dosar mai sunt implicați soția fostului fotbalist și un prieten, iar un nou termen are loc pe 18 martie.

 

Mai multe articole despre:
danut lupu eliberare inchisoare pedeapsa procurori