MENIU

MAE face precizări în cazul omului de afaceri Tinel Timu, asasinat în Canada

Foto ilustrativ

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Montreal, s-a autosesizat în urma informațiilor din presă legate de asasinarea omului de afaceri român Tinel Timu.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Montreal, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la un incident armat în localitatea Laval, provincia Quebec, Canada, la data de 20 aprilie 2023, soldat cu decesul unui cetățean român.

În acest context, reprezentanții consulatului general au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile canadiene, pentru a obține informații referitoare la identitatea persoanei decedate, precum și la circumstanțele producerii incidentului.

Ancheta autorităților canadiene cu privire la identificarea circumstanțelor producerii incidentului este în desfășurare.

 

MAE menționează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară din partea familiei persoanei decedate.

 

Reprezentanții Consulatului General al României la Montreal continuă dialogul cu autoritățile canadiene, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.
MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Montreal : +1 514 876 1792, +1 514 876 1095 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de urgență al secției consulare: +1 438 520 1494.
 

Mai multe articole despre:
tinel timu asasinat canada