MENIU

Liviu Dragnea, termen în dosarul vizitei în SUA: Fostul lider al PSD este acuzat de trafic de influență

Liviu Dragnea

La Tribunalul Capitalei este termen în procesul lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei în Statele Unite ale Americii, astăzi fiind primul termen, la ora 13.00.

Tribunalul București a stabilit un nou termen în dosarul (14451/3/2021) în care Nicolae-Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD, a fost trimis în judecată în dosarul vizitei sale în SUA, în 2017, la Ceremoniei de învestire a lui Donald Trump, fostul președintelui SUA.

La termenul anterior, instanța a acordat un nou termen în dosar, faţă de imposibilitatea medicală de prezentare a apărătorului ales al lui Dragnea.

În prezenta cauză, Liviu Dragnea este acuzat de trafic de influență (două fapte) și de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Fostul lider al social-democraţilor a fost trimis în judecată pe data de 17 mai.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că a primit foloase necuvenite pentru el şi pentru partid de 400.000 de dolari. Banii ar fi acoperit vizita pe care a făcut-o în SUA în ianuarie 2017 pentru ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, care câştigase alegerile prezidenţiale.

Conform datelor puse la dispoziție de portalul instanțelor de judecată, judecătorii care au formulat cereri de abținere de la soluționarea dosarului au fost: Cătălina Cruceru, Georgescu Ashemimry Violeta Elena, Marius Iulian Joița și Mihaela Lavinia Cîrciumaru.

Și judecătoarea Amalia Andone-Bontaș a formulat cerere de abținere, însă solicitarea acesteia a fost respinsă.

Mai multe articole despre:
dragnea proces judecata sua tribunalul bucuresti