MENIU

Liderul protestatarilor petrece sărbătorile după GRATII: Cristian Dide a primit încă 30 de zile de arest în dosarul „droguri la DIICOT”

Cristian Dide, încă 30 de zile de arest

Cristian Mihai Dide - liderul protestatarilor REZIST își va petrece sărbătorile după gratii. El a primit încă 30 de zile de arest preventiv în dosarul „droguri la DIICOT”.

„Admite propunerea procurorului, formulată la data de 15.12.2021 [...] de prelungire a duratei măsurii arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Dide Cristian – Mihai [...] începând cu data de 23.12.2021 până la data de 21.01.2022, inclusiv”, arată minuta instanței.

Cristian Dide este acuzat de introducere în țară și trafic cu droguri de mare risc. Dide a fost reținut în Gara de Nord, chiar în trenul care urma să plece spre Iași.

Protestatarul Cristian Dide, cunoscut de la manifestațiile din Piața Victoriei, este militant activ al legalizării cannabisului. S-a exprimat în ultimii ani public în favoarea legalizării consumului de canabis în România, în toate scopurile, inclusiv cel recreațional, nu numai medicinal. 

În noiembrie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat 9 percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT - Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

Judecătorii explică de ce l-au arestat pe protestatarul Cristian Dide

 

Mai multe articole despre:
cristian dide arest droguri diicot