MENIU

Judecătoarea din Suceava care se droga şi lua mită de la traficanți rămâne în arest

Judecătoarea a intermediat mită și pentru alte persoane

Judecătoarea de la Tribunalul Suceava, acuzată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest preventiv. Cel care o alimenta cu droguri rămâne și el în spatele gratiilor. 

Ana Maria Chirilă rămâne în arest preventiv, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceeași decizie a fost luată și în cazul lui Mihai Pînzari, acuzat de procurori că mituit-o pe judecătoare, în schimbul obţinerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care era judecat pentru camătă, potrivit Realitatea Plus.

Judecătoarea a fost reţinută pe 12 octombrie de Parchetul General şi arestată preventiv de Curtea de Apel Bucureşti.

 

Ea este acuzată că, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, le-ar fi dezvăluit suspecților că sunt vizați de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT.

În același timp, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit sau a acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea este acuzată de trafic de influenţă.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri, s-a stabilit că, în perioada septembrie - octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

Mai multe articole despre:
judecatoare drogalau drogata traficanti iasi