MENIU

Grefiera care a încercat să oblige DNA să soluționeze mai repede un dosar

ncercarea președintelui Consilului de Administrație al Universității Titu Maiorescu, Iosif Urs (foto), de a scăpa, pe căi neortodoxe, de o amendă de circulație primită în județul Oradea, s-a lăsat cu dosar penal în care procurorii anticorupție se învârt în jurul a câtorva nume importante

De curând, una din părțile din dosar, grefiera Emilia Rodica Vandici care i-ar fi promis lui Urs că va vorbi cu cineva să-l scape de amendă a făcut la Curtea de Apel București o contestație prin care a încercat să oblige procurorii Direcției Naționale Anticorupție să dea mai repede o soluție în acest dosar, au declarat surse judiciare pentru NewsOnline.

Judecătorii nu au fost însă de acord cu cererea de chemare în judecată care avea ca obiect ”contestație durată proces”, respingând solicitarea: ”/Respinge ca nefondata contestatia privind durata procesului formulata de petenta Vandici Rodica Emilia cu privire la dosarul nr. 34/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie –DNA . Obliga petenta la plata sumei de 50 lei cheltuieri judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.12.2019”.

Intimați în cererea Rodicăi Vandici sunt Iosif Urs - președintele Universității Titu Maiorescu, Liviu Popa - fost șef al Inspectoratului General al Poliției Române și Alexandru Noapteș - fost șef al companiei CFR Călători. 

În ceea ce privește faptele, Vandici i-ar fi spus lui Urs, potrivit surselor NewsOnline, dacă va interveni să-i ajute un apropiat din poliție să fie transferat mai aproape de Oradea. Urs la rândul lui a apelat la alte persoane care au cerut și ele alte favoruri, inclusiv prin Ministerul Apărării, declașându-se astfel un fel de lanț al slăbiciunilor.