MENIU

DNA deschide un dosar de corupție în scandalul podului prăbușit din Neamț

Podu prăbușit de peste Siret, în Luțca. Foto: Peste Ionut/FB

DNA intră pe fir, în scandalul podului prăbușit în comuna Luțca din județul Neamț. Procurorii Direcției au deschis un dosar de fapte de corupție privind modalitățile în care s-au făcut lucrările.

DNA - Serviciul teritorial Bacău a deschis un dosar penal pentru fapte de corupţie în legătură cu împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul prăbuşit de la Luţca, judeţul Neamţ.

"Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanţi ai mass media, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele. La Serviciul teritorial Bacău - Direcţia Naţională Anticorupţie s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat şi consolidat, precum şi împrejurările în care s-a redeschis circulaţia rutieră pe podul de la Luţca, judeţul Neamţ, de peste râul Siret. În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (faţă de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie", anunţă DNA într-un comunicat de presă. 

Nicolae Ciucă vrea tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați pentru surparea podului din Neamț! Măsuri pentru restabilirea circulației

Nicolae Ciucă a cerut să fie trași la răspundere toți cei vinovați pentru surparea podului peste Siret din Neamț.

Explicațiile halucinante ale celui care a construit podul prăbușit: „Nu s-a umblat la structura de rezistență! Am făcut un fel de modernizare”

Noi detalii ies la iveală în cazul podului prăbușit în Neamț, la doar câteva luni după reabilitare. Patronul firmei care a realizat podul face declarații halucinante. Acesta susține că nu a umblat deloc la structura de rezistență, ci doar a modernizat podul.