MENIU

Dealerul și alți doi tineri din anturajul șoferului drogat Vlad Pascu, trimiși în judecată de DIICOT

Tudor Duma, zis Maru, era atât dealer, cât și consumator (foto: Inquam Photos/George Călin)

Trei tineri din anturajul șoferului drogat Vlad Pascu au fost trimiși în judecată de către DIICOT. Este vorba de Tudor Duma, poreclit "Maru", considerat un fel de dealer, dar și de alți 2 frați cu care tânărul Pascu își făcea veacul. Toți 3 se află în arest preventiv, acuzaţi de trafic și deținere de droguri, precum și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit DIICOT, "Maru" este cel care-l alimenta cu droguri pe Vlad Pascu. În perioada ianuarie - septembrie 2023, el ar fi cumpărat de la fraţii Constantin, în vederea traficării, diferite cantităţi de canabis, iar la o petrecere le-a oferit participanţilor, inclusiv minorilor, metamfetamină cristal pentru consum.

 

În locuința lui "Maru" a fost descoperit și Fentanyl, medicament cu efect de drog de mare risc, pe care avea de gând să-l traficheze.

 

Tudor Duma avea pentru consum propriu alte cantități de canabis şi codeină, iar in vara anului trecut a fost prins de jandarmi, în judeţul Constanţa, cu o cantitate de canabis.

 

Actele de urmărire penală au mai relevat că Tudor Duma a deţinut la domiciliul său, fără drept, mai multe cartuşe, cu privire la care, în urma efectuării constatării tehnico-ştiinţifice balistice, s-a stabilit că este muniţie letală, supusă autorizării conform Legii 295/2004 (republicată) privind regimul armelor şi muniţiilor, scrie Agerpres.

 

În sarcina fraţilor Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin s-a reţinut că i-au vândut lui Tudor Duma droguri în vederea traficării, iar unul dintre ei a deţinut pentru consum propriu şi alte cantităţi de canabis, precum şi o ţigaretă conţinând acest drog.

 

Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurilor preventive adoptate în cauză, precum şi obligarea inculpaţilor la plata sumei de 30.000 lei cu titlul de cheltuielile judiciare avansate de stat. DIICOT a dispus disjungerea materialului de urmărire penală şi continuarea cercetărilor faţă de un alt inculpat pentru infracţiunea de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu, precum şi continuarea cercetărilor, într-un nou dosar, cu privire la infracţiunile de pornografie infantilă, influenţarea declaraţiilor şi şantaj.

 

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

 

Într-un dosar separat, Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie de DIICOT, tot la Tribunalul Bucureşti, pentru consum şi trafic de droguri, alături de părinţii săi, Miruna Pascu - pentru de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi Claudiu Pascu - nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Pascu este judecat și pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul din 2 Mai, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Mangalia. O prietenă a lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor cum se desfăşurau petrecerile unde tinerii consumau mari cantităţi de droguri şi medicamente.