MENIU

Cum arată "Cabana cardiologilor" din dosarul dispozitivelor medicale extrase de la pacienți morți - VIDEO

Unul dintre medicii care ar fi avut legătură cu scandalul diapozitivelor medicale prelevate de la pacienți decedați pentru a fi montate altora în viață are o cabană în Delta Moldovei, zonă naturală protejată.  În presa locală au apărut și filmări cu așa-numita cabană a cardiologilor, care ar aparține Andreei Maria Ursaru, medic în echipa lui Dan Tesloianu.

Ursaru a fost chemată şi ea la Bucureşti pentru a fi audiată, inclusiv pentru că a construit cabana care ar fi în aria protejată a Deltei Moldovei de la Larga Jijia, potrivit Ziarul de Iasi. Cabana încă este în construcţie, însă vara oaspeţii au parte de un peisaj superb.

 

Clădirea este relativ ascunsă vederii, chiar şi oamenii din zonă au aflat abia recent de existenţa acestui loc secret. „Noi am aflat de cabană abia când a fost un incendiu de vegetaţie în zonă”, a afirmat primarul comunei Movileni.

 

„A fost făcută o comisie în cadrul primăriei care a fost la locul respectiv, au fost cerute documentaţii. Apoi a fost sesizată Garda de Mediu şi alte instituţii. Poliţia spune şi ea că este în aria protejată a deltei”, a mai afirmat Dan Constantin Hodoroabă.

 

Anchetatorii suspectează că proprietatea a fost construită ilegal, însă sunt mari şanse ca aceasta să fie chiar la marginea ariei protejate a deltei. Potrivit unor surse, terenul respectiv ar aparţine unei companii care deține și teren agricol în zonă, iar medicul Andreea Maria Ursaru ar deţine un contract de comodat cu compania. În orice caz, construcţia ar fi fost realizată fără autorizaţie de construcţie.