MENIU

Carmen Dan, după ieșirea de la DIICOT. Nu am avut rol activ pe 10 august. Nu am vorbit cu Dragnea

Carmen Dan a ieșit de la audieri de la DIICOT, după mai bine de 6 ore. Fostul ministru de interne a declarat că nu a avut rol activ la protestele din august și că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, în acea zi.

Carmen Dan a spus jurnaliștilor că pe data de 10 august nu a avut rol activ și nici de coordonare atunci și că atunci "mă aflam la mine în birou, nu în centrul de comandă. Vreau să precizez că ministrul indiferent de culoarea politică nu conduce misiunile operative."

Fostul ministru a mai precizat că: "Nu am vorbit cu Liviu Dragnea, nu am comunicat, nu am avut întâlniri în acea zi cu nicio persoană politică. Am făcut comunicări și precizări doar premierului."

Carmen Dan a fost întâmpinată cu huiduieli la sediul DIICOT, acolo unde a fost citată în dosarul "10 august". Este pentru prima dată când fostul ministru de Interne ajunge în faţa anchetatorilor. Joi, şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost audiat ca martor mai bine de trei ore în același dosar. La sosirea la sediul DIICOT, Carmen Dan a fost întâmpinată de protestatari furioși.

UPDATE ora 10:00 Carmen Dan a ajuns la audieri și a fost întâmpinată de protestatari care au scandat: "Doamna senator, dă-ți demisia!"

"Du-te la pușcărie singură, avem și cătușe cu blăniță să nu-ți strici mânuțele!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că ”10 august a fost plănuit”. De asemenea, conform acestuia, a existat o legătură între conducerea politică și intervenția din Piața Victoriei. 

„A fost o pregătire minuțioasa a intervenției, astfel încât să se creeze o stare de conflict. Democrația a avut de suferit în România. După o asemenea intervenție se pune problema dacă oamenii pot fi liberi să își exprime părerile fără să fie gazați, bătuți. (...) Jandarmii care au aruncat gaze lacrimonegene nu aveau măști la ei, situația fiind și pentru ei neplăcută, disperată. Când ești într-o situație de adrenalină maximă, gândești emoțional. (...) Părerea mea este că în ziua de 10 și 11 august anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu politicieni, astfel încât și Jandarmeria și protestatarii au fost tabloul complet pe care îl avem în față și eu, ca și ministru al afacerilor Interne, am avut ca prioritate desecretizarea Raportului din 10 și 11 august”, a spus Vela, la un post TV de știri.

Mai multe articole despre:
10 august Carmen Dan