MENIU

Captură uriașă de droguri în București. Un inginer IT, reținut. Posibile legături cu dosarul "droguri în licee de fițe"

Foto ilustrativ (Profimedia)

Captură uriașă de droguri de mare risc în Capitală! Un inginer IT care vindea droguri în cluburile din București și tinerilor din oraș a fost reținut de procurorii DIICOT. O parte din substanțele psihoactive au fost găsite în frigiderul inculpatului. 

 

Potriviti surselor citate de Realitatea Plus, este vorba de 3 kg de droguri care ajungeau, cu precădere în cluburile din Centrul Vechi și cele din nordul Bucureștiului, dar sunt suspiciuni că ar putea exista legături și cu rețelele de elevi care distribuiau stupfiante în școli de top din Capitală. 

 

Inginerul IT în locuința căruia au fost descoperite o parte din drogurile de mare risc a a fost reținut pentru 24 de ore.

 

”În perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul a deținut, în vederea vânzării, o cantitate mare de droguri mare risc, parte din aceasta fiind comercializată în cluburi din București și consumatorilor, în special tineri, tot din municipiu.

 

În urma percheziției domiciliare efectuată la data de 30.03.2023, în București la locuința inculpatului, au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 1,1 kilograme ketamină, un kilogram de amfetamină (disimulată în congelatorul frigiderului), 80 de grame cocaină, circa 300 de comprimate ecstasy , o cantitate importantă de substanță psihoactivă sub formă de cristale, precum și mai multe timbre impregnate cu LSD, toate cu o valoare de piață de peste 60.000 de euro.

 

De asemenea, au fost identificate și ridicate sumele de 61.600 lei, 300 euro și 100 USD, cu privire la care s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător existând suspiciunea rezonabilă ca provin din traficul de droguri”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

 

În cursul zilei de vineri, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, a transmis DIICOT – Structura Centrală.

 

Potrivit unor surse, procurorii care au instrumentat acest caz sunt aceiași din operațiunea Droguri în licee - "Medusa".

Mai multe articole despre:
droguri bucuresti medusa doguri licee