MENIU

Capo dei Capi din mafia gunoaielor, Bogdan Adimi, audiat două ore la BCCO: prejudiciu de 200 de milioane de euro. Dăcea și Valache, în vizor

Directorul Romprest, Bogdan Adimi, a fost audiat timp de două ore la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București. Ca și în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost audiat la DIICOT, el a fugit de întrebările jurnaliștilor și a mințit în privința identității sale. Vă reamintim că atunci a început urmărirea penală impotriva mafiei gunoaielor în megadosarul Romprest, cu un prejudiciu de aproape un miliard de lei. Acuzațiile sunt de înșelăciune, abuz in serviciu, evaziune fiscală și grup infracțional organizat. Pe lângă Adimi, suspect in dosar, spun surse apropiate anchetei, este și Andrei Dracea, unul dintre principalii actionari ai firmei, dar si Orlando Valache. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut mai multe plângeri împotriva acestora la DNA și DIICOT. 

La fel ca ultima dată când a fost pus față în față cu anchetatorii, directorul Romprest, Bogdan Adimi, a încercat să scape de jurnaliști. De data aceasta, însă, fără casca de motociclist, ci cu o minciună.

După ce a petrecut două ore și jumătate în biroul anchetatorilor de la BCCO, Bogdan Adimi s-a făcut nevăzut. A ieșit se pare înaintea avocaților și s-a ferit atât cât a putut de camerele de luat vederi.

Pe langa Bogdan Adimi, ar urma sa fie audiati, potrivit surselor, Andrei Mihai Drăcea, care controlează 43,76% din Romprest, dar si Orlando Valache, membru în Consiliul de administratie al companiei. Acesta este cunoscut și prin partenera sa de viață. 

Raluca Valache, fostă Potecaru, a fost asistenta TV și iubita mai multor crai din București, precum Codin Maticiuc, Cristi Tănase și Gabriel Torje. În cadrul emisiunii Ilincăi Vandici de la „Cancan Tv”, unde era asistentă TV, l-a cunoscut pe actualul ei soț, Orlando Valache, fostul șef paparazzi de la Cancan.

"Urmează ca organele de urmărire să-și facă treaba, acuzațiile sunt grave: delapidare, evaziune fiscală, grup infracțional organizar, spălare de bani", a spus avocatul Ioan Georgescu. 

Potrivit surselor Realitatea, Andrei Drăcea împreună cu avocatul Iancu Toader și prin intermediul directorului Bogdan Adimi au deturnat sume uriașe de bani timp de mai mulți ani, aducând un prejudiciu de aproape un miliard de lei Sectorului 1 din București. Inclusiv primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a facut nenumarate plângeri împotriva lor la DNA și DIICOT.

În dosarul în care este anchetat directorul general Romprest se arată și că "suspectul Adimi Marian-Bogdan, în calitate de director general adjunct al ROMPREST, împreună cu directorul operațional, Sorin Velicu, a indus în eroare persoana vătămată, UAT Sector 1, prin prezentarea către aceasta ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor, prin folosirea de mijloace frauduloase, în scopul obținerii pentru ROMPREST a unui folos patrimonial injust, în urma cărora s-a produs o pagubă bugetului UAT Sector 1, în cuantum de 226.233.959 lei".

Întregul dosar cuprinde toate neregulile afacerii cu miză de sute de milioane de euro. Vizați de ancheta procurorilor anticorupție sunt și Orlando Valache, Duca Ghenoiu si alți 7 angajați ai Primăriei sectorului 1. 

 

Mai multe articole despre:
romprest bogdan adimi mafia gunoaielor