MENIU

Brokerul de asigurări care a falsificat polițe RCA pentru mașinile ISU București a fost ARESTAT

Un broker de asigurări a furat 700.000 de lei prin polițe RCA emise pentru ISU

Brokerul de asigurări care a falsificat polițe RCA pentru mașini ale ISU București a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul a fost acuzat de instigare la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, cu un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei.

Patronul unei firme de brokeraj în domeniul asigurărilor își punea angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov.

Concret, pentru a obţine un sume de bani mai mari, el trecea în acte că autovehiculele asigurate nu erau înmatriculate, pentru ca poliţa emisă de către o mare companie de asigurări pentru acestea să aibă un tarif mic ulterior, modifica poliţele emise, trecând valori mai mari pe primele de asigurare emise pentru autovehiculele ISU.

 
”În perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a poliţelor RCA  (...) inculpatul a determinat angajaţii să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparţinând unei autorităţi publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a  unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate. Ulterior, inculpatul modifica poliţele emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea beneficiarului asigurat”, se arată într-un comunicat al Parchetului.
 
Din anchetă rezultă că bărbatul a obţinut beneficii materiale importante din falsificarea poliţelor, creând un prejudiciu în patrimoniul societăţii de asigurare în valoare de aproape 710.000 de lei.
Mai multe articole despre:
broker asigurari rca fals masini isu frauda