MENIU

Avocatul lui Vanghelie: „Este posibil ca procurorul să dispună arestarea preventivă pentru o parte dintre cei reținuți”

Veronel Rădulescu, avocatul lui Marian Vanghelie, susține că acuzațiile sunt legate doar de infracțiuni economice, motiv pentru care consideră că arestarea celor reținuți nu se justifică.

„Nu mai cred în dosare făcute în urma unor denunțuri ale unor persoane care vor să-și rezolve propriile probleme juridice. Cred că, în urma cercetărilor lucruile se vor lămuri și nu vom rămâne așa. De mâine încolo încep activitățile și se vor lămuri multe dintre aspecte, cred în prezumția de nevinovăție, deci trebuie să beneficieze și acuzații de așa ceva. Este posibil ca procurorul să propună arestarea preventivă pentru o parte dintre cei rețiunuți în seara aceasta. Instanța va hotară dacă această propunere este corectă. Eu cred că nu se justifică reținerea sau arestarea preventivă. Acuzatiile sunt de infracțiuni economice, este vorba despre fapte de comerț. Nu sunt de fapte de violență, în foaret puține cazuri se vorbește de fapte de corupție, ci doar de abuz în serviciu. Cred că lucurile se vor lămuri în favoarea acuzaților.

„Denunțurile sunt făcute unele persoane din dorința de a-și apăra propriile interese judiciare”

Prejudiciul este o estimare a unui angajat de la DNA, iar eu nu cred în aceste sume. Denunțurile sunt făcute din dorința de a-și apăra propriile interese judiciare. Pornind de la acest mod de gândire poți ajunge la sume fabuloase în care nu cred. Nu este vorba de o decizie definitivă, iar faptele criticate nu sunt de când Marian Vanghelie era primar, fiind vorba doar de operațiuni comericale cu încălcarea legii. Vom demonta acuzațiile pas cu pas. Faptul că prețul poate fi cu un profit mai mare calculat la o firmă, nu mi se pare ilegalitate, atâta timp cât sumele sunt înregistrate în contabilitatea firmei. Nu mi se pare o ilegalitate. În funcție de ce va decide instanța, vom avea atitudinea procesuală cuvenită”, a declarat pentru Realitatea PLUS avocatul Veronel Rădulescu.