MENIU

Audieri surpriză în dosarul Pițurcă - măști neconforme pentru Romarm. Ce miniștri ar putea ajunge în fața procurorilor

Victor Pițurcă la audieri (arhivă)

Se anunță audieri surpriză în dosarul de corupție al momentului, în care sunt cercetați Victor Piţurcă, fiul său, dar și șeful ROMARM, Gabriel Țuțu, pentru achiziții neconforme din perioada pandemiei. Este posibil ca și o serie de foști miniștri din perioada respectivă să dea explicații procurorilor anticorupție. Tot miercuri, fostul selecționer află dacă va scăpa de măsura controlului judiciar.

Ruxandra Anghel, directorul Direcției de Dezvoltare a Industriei de Apărare din Ministerul Economiei, ar fi fost chemată la audieri la DNA în dosarul Pițurcă-Țuțu, conform surselor G4Media.

 

Potrivit referatului procurorilor anticorupție, în 2020 Anghel, care era și președinte al Consiliului de administrație al CN Romarm,  i-a cerut directorului general al filialei UPS Dragomirești să verifice dacă are disponibilă o hală industrială pe care să o pună la dispoziție Romarm cu scopul amenajării unui atelier pentru confecționat măști de protecție. 

 

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a fost și el audiat, luni, în calitate de martor. Acesta a declarat că a sesizat neregulile de la Romarm și de la alte companii aflate în subordinea ministerului. Mai mult, Năsui ar fi cerut schimbarea directorului Gabriel Tuțu, dar acesta ar fi beneficat de sprijin poilitic și demersul nu s-a finalizat.

 

Și fostul selecționer Victor Pițurcă ajunge  în fața magistraților pentru a afla dacă va scăpa de măsura controlului judiciar, după ce acesta a contestat măsură. 

 

Pițurcă și fiul său Alexandru, precum și șeful Romarm Gabriel Țuțu, sunt acuzați de DNA într-un dosar privind măști de protecție anti-COVID neconforme care ar fi fost vândute prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

 

Conform DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de circa 10.000 de euro din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă.

Mai multe articole despre:
dosarul piturca masti romarm tutu nasui virgil popescu