MENIU

Fost şef de la Permise şi Înmatriculări Iași, suspectat că a comis un accident mortal și a fugit

Accident cu multe semne de întrebare

Fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări din Iaşi este suspectat că ar fi lovit mortal cu mașina un om și a fugit de la locul accidentului. Poliţiştii şi procurorii au început o anchetă după ce un bărbat a fost găsit mort pe un drum din localitatea Holboca, cel mai probabil după ce a fost victima unui accident rutier. Oamenii legii au văzut imagini de pe camerele de supraveghere din zonă și au descoperit că maşina suspectă ar aparţine fostului şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Iaşi, Vasile Zacornea. 

Fostul polițist ar fi dat deja declaraţii poliţiştilor. Barbatul a susținut că a trecut cu maşina prin zona respectivă, dar că nu ştie nimic despre accident. Oamenii legii continuă cercetările în acest caz, potrivit  Realitatea Plus.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au precizat jurnaliștilor Ziarul de Iasi ca au deschis un dosar penal în rem și așteaptă rezultatul necropsiei medicilor de la Institutul de Medicină Legală.
 

Potrivit aceleiași surse, Vasile Zacornea, fostul șef de la Permise și Înmatriculări. Zacornea conducea un Mittsubishi Lancer și ar fi fugit de la locul accidentului, cel mai probabil pentru că era băut.

 

El a mai fost prins băut în trafic și în 2020, după ce a fost urmărit în trafic de către un instructor auto, pierzându-și permisul de conducere pentru 90 de zile. Ulterior, comisarul-șef Vasile Zacoracesta s-a pensionat.