MENIU

A încercat să mituiască un poliţist cu suma de 8.000 de euro. Ce pedeapsă riscă acum

Cercetat penal pentru că a încercat să de mită 8.000 de euro unui șef de post. Foto/Arhivă

Un bărbat cercetat penal pentru săvârșirea unor infracțiuni de circulație a promis, cu titlu de mită, suma de 8.000 de euro șefului unui post de poliție pentru rezolvarea favorabilă a dosarului.

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie -  Sălaj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au constatat infracţiunea de dare de mită, săvârşită de un bărbat cercetat într-un dosar penal.

În cauză, şeful Postului de Poliţie Poiana Blenchii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj a sesizat faptul că o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârşirea unor infracţiuni privind regimul circulaţiei pe drumurile publice i-a promis, cu titlu de mită, suma de 8.000 de euro pentru soluţionarea favorabilă a dosarului.

Ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant, procurorul a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile a fost prezentat Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere aprobată de către instanţă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.