MENIU

A fost prins românul care spărgea cu toporul și ciocanul magazinele de bijuterii din Paris

A fost prins Ioan Vandana, de 30 de ani, din Savinesti, județul Neamț, căutat de autoritățile din Franța pentru furt și tâlhărie calificată. Acesta spărgea vitrinele de bijuterii cu un ciocan. Prejudiciul se ridică la 1,1 milioane de euro.

Ioan Vandana, unul dintre membrii „Academiei Infractorilor” din Piatra-Neamț a fost prins în România după ce a dat mai multe spargeri la Paris. Anchetatorii spun că acesta și complicii săi au adus un prejudiciu de peste un 1,1 milioane de euro.

Ioan Vandana are 30 de ani și este din Savinesti, județul Neamț. El era căutat căutat de autoritățile din Franța pentru furt și tâlhărie calificată.

„La data de 8 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Neamț, în colaborare cu cei ai Secției de Poliție Rurală Savinesti, au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Savinesti, care era urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia era emis un mandat de arestare european emis de autoritățile judiciare din Franța”, a transmis IGPR într-un comunicat de presă.

Anchetatorii vorbesc despre fapte comise în urmă cu șapte ani.

„În fapt, în cursul lunii octombrie 2013, cel în cauza, împreună cu alte persoane, având asupra lor arme, topoare și ciocane, ar fi pătruns într-un magazin din Paris, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, bijuterii și ceasuri de lux.

Prejudiciul total a fost estimat la 1.100.000 de euro.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău”, a mai transmis Poliția.

Miercuri, acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare.