MENIU

5 arestări la domiciliu în cazul șpăgilor de la PSD Arad

Răsturnare de situație în cazul „PSD Arad – DNA”.  Dupăce judecătorii au respins cererea de arest preventiv pentru 8 persoane, procurorii au contestat decizia, iar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a au decis 5 dintre inculpați să fie arestați la domiciliu pentru 30 de zile, adică până pe data 16 ianuarie 2020, inclusiv.  

Este vorba despre Ispravnic Cristian Ilie, directorul DRPD Timișoara și consilier județean PSD, Horgea Cristian, soțul fostului prefect al Aradului, Florentina Horgea, și Lucaciu Mircea Andrei, Miuţescu Elisabeta și Dima Cristian, angajați ai DRDP Timișoara. Pe perioada arestului la domiciliu, aceștia au mai multe interdicții, printre care nu au voie să părăsească imobilul în care locuiesc, fără permisiunea autorităților judiciare, și nu au voie să comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii, precum şi cu ceilalţi subiecți procesuali.  Dacă nu respectă aceste lucrur, vor fi arestați preventiv.
 
Băețan Vasile-Alin şi Pascu Patriciu-Mirel sunt cercetați sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Și fosta șefă a Inspectoratului Școlar, prof. Anca Stoenescu, care este și consilier municipal PSD, va fi cercetată în stare de libertate. Hotărârea este definitivă.
 
Detalii pe Realitatea de Arad
Mai multe articole despre:
PSD Arada spagi arestari