MENIU

HOROSCOP. Eclipsa totală de lună și lună plină în Balanță. Momentul în care se culeg roadele

Eclipsa totala de Luna din 15 aprilie este cea mai puternica din cele 4, avand in vedere ca ea se produce intr-un context astrologic deja tensionat, activand crucea cardinala in formare, care va cunoaste apogeul in zilele de 22-23 aprilie.

Astfel, cele doua Luminarii aflate acum in opozitie activeaza doua dintre bratele crucii cardinale, Luna aflandu-se in Balanta, iar Soarele in Berbec. Ascendentul momentului se afla in Rac, tot semn cardinal, parte din aceasta configuratie astrologica.

Este un moment extrem de intens. In Balanta, alaturi de Luna, se afla Marte si Nodul Nord (destinul), in Berbec, alaturi de Soarele exaltat se afla Mercur conjunct cu Uranus. Jupiter este in Rac, in exaltare. Pluto, care inainte de momentul eclipsei intra in miscare aparent retrograda, se afla in Capricorn.

Vorbim despre un moment pe marginea caruia se fac foarte multe speculatii generatoare in general de frica si panica. Insa e necesar sa intelegem ca, inainte de a ne uita la influenta la nivel colectiv, de grup, de natiune si chiar planeta, e esential sa privim si sa intelegem influentele la nivel individual. Si ca la orice Luna plina e timpul culesului de roade, deci fiecare va culege ce a semanat. Mutandu-ne atentia in afara, dorind sa stim "ce va fi", eventual concentrandu-ne asupra unor posibile evenimente dramatice, nu facem decat sa fugim din propriul laborator de constientizare si schimbare, singurul in care putem opera cu adevarat transformarile necesare. De altfel, acesta este unul dintre mesajele pe care le desprind din contextul astral actual, si anume: "cine sunt eu, cu ce si cu cine ma identific, care este contributia mea in realitatea prezenta, la nivel restrans si chiar la nivelul intregii lumi?".

Citește articolul integral pe astrocafe.ro.