MENIU

"Zilele lui Kim Jong-un sunt numărate". Adevărul spus de un fost membru al regimului de la Phenian

<p>Nervi pentru Kim Jong-Un </p>

Zilele lui Kim Jong-un la conducerea Coreei de Nord sunt numărate, iar structurile de conducere a țării se prăbușesc, din cauza corupției și a sărăciei, a dezvăluit un important diplomat nord-coreean care a decis să părăsească țara, scrie New York Times.

"Sunt convins că tot mai mulți colegi vor părăsi țara, deoarece Coreea de Nord este pe o pantă descendentă", a mărturisit Thae Yong-ho, într-o conferință de presă susținută în Coreea de Sud.

"Structurile tradiționale de comandă se prăbușesc", a adăugat acesta.

PROMOTIE IMPORTANTA LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI!!!

Thae Yong-ho era până de curând un important diplomat nord-coreean la Londra, dar a decis să defecteze în Sud împreună cu familia sa.

Diagnosticul fostului diplomat întărește analiza oficialilor din Occident și din Coreea de Sud cu privire la așteptata prăbușire a regimului de la Phenian.

Thae Yong-ho a oferit drept exemplu rezistența micilor comercianți ilegali, care vând marfă de contrabandă din China. Deși la o scară mică, această rezistență a ajuns la un nivel fără precedent.

Cea mai bună metodă de grăbire a sfârșitului regimului, a spus fostul diplomat, ar fi diseminarea de informații din afară, pentru forțarea unei revolte.

Deocamdată, eforturile conducerii de a bloca informațiile și marfa ajunse în țară de peste hotare sunt tot mai lipsite de succes. Motivul: polițiștii acceptă mită pentru a trece cu vederea cazurile sau pentru a-i elibera pe vinovați.

Fostul diplmat a mai avertizat că intenția lui Kim Jong-un este ca țara sa să fie recunoscută drept o putere nucleară.

Anul trecut, Coreea de Nord a derulat două teste nucleare și a lansat mai mult de 20 de rachete balistice, afirmând că dorește să își dezvolte capacitatea de a lovi Statele Unite cu o rachetă cu focos nuclear.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
Coreea de Nord Kim Jong-un