MENIU

Zi neagră în Pakistan. Cel puțin 51 de morți după explozia unui autobuz și scufundarea unei bărci cu copii - FOTO

Zi neagră în Pakistan. Cel puțin 51 de morți după explozia unui autobuz și scufundarea unei bărci cu copii

Un accident teribil a avut loc pe o șosea din Pakistan. Cel puțin 40 de oameni și-au pierdut viața după ce un autobuz a căzut de pe pod și a luat foc. Un alt accident s-a produs în nord-vestul țării, în care au murit cel puțin 10 copii. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional! 

Autobuzul în care se aflau a căzut de pe un pod în sud-vestul Pakistanului şi a explodat. Nu este singurul accident din Pakistan produs duminică. Autoritățile au anunțat că în provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul țării au murit peste 10 copii în momentul în care barca în care se aflau s-a scufundat.

Despre accidentul în care a explodat autobuzul, autoritățile au transmis că cel puțin 41 de persoane au murit.

"Trupurile neînsufleţite sunt de nerecunoscut", a declarat Hamza Anjum, un responsabil al districtului Lasbela, din provincia Belucistan, unde s-a produs accidentul.

Hamza Anjum a mai spus că trei supravieţuitori au fost salvaţi.

Autobuzul transporta 48 de persoane când s-a lovit de un stâlp şi a căzut de pe podul pe care îl traversa, a explicat el. În plus, în autobuz erau încărcate și containere cu petrol.

„Când autobuzul a căzut, a luat foc imediat. Containerele au făcut ca focul să se aprindă atât de mult încât a fost greu de controlat”, a adăugat el, citat de AFP.

Potrivit primelor informații, autobuzul călătorea pe timp de noapte între capitala provincială a Balochistanului, Quetta, și orașul-port din sudul Karachi.

„Se pare că șoferul ar fi adormit”, a mai spus Anjum, menționând și posibilitatea ca acesta să fi depășit viteza în timpul călătoriei pe distanțe lungi.

„Vom investiga cauzele accidentului”, a spus el, adăugând că ar fi necesare teste ADN pentru a determina identitatea rămășițelor umane.

Mortalitatea pe drumuri este ridicată în Pakistan, din cauza străzilor în stare proastă, securităţii rutiere laxe şi condusului periculos.

Autobuzele sunt de multe ori umplute până la limita capacităţilor lor şi portul centurii de siguranţă nu este un reflex răspândit. Accidentele rutiere care implică un singur autovehicul sunt prin urmare frecvente, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

În iulie anul trecut, cel puțin 18 femei s-au înecat după ce o barcă supraîncărcată care transporta aproximativ 100 de membri ai aceleiași familii s-a răsturnat în timpul unei procesiuni de căsătorie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 27.000 de persoane au murit pe drumurile din Pakistan în 2018.

Sursă Foto: Twitter/SaharaReporters