MENIU

Zgomotul și furia alegerilor din SUA

Donald Trump

Marți, 6 Noiembrie, vor avea loc alegeri pentru Camera Reprezentanților si Senat. Până în acest an acest gen de alegeri au fost neinteresante, prezența la vot fiind scăzută. Regula istorică si tendința generală este ca partidul președintelui în funcție să piardă locuri în ambele camere legislative. O tendință confirmată si acum patru ani, care l-a făcut pe Obama si Partidul Democrat să piardă majoritatea în Camera Reprezentanților si Senat, în beneficiul republicanilor. După alegeri, aceștia au reușit să blocheze o serie întreagă de inițiative politice si diplomatice ale administrației Obama. În acest an, cu Donald Trump si republicanii aflați ferm la putere, minoritatea democrată dorește să șteargă din rușinea pierderii alegerilor prezidențiale de acum doi ani, când, spre surprinderea si șocul multora, Trump a învins-o detașat pe rivala sa democrată. 

Acești doi ani de președinție Trump nu au fost liniștiți absolut de loc. Limbajul colorat, expresiile devenite celebre, umorul tăios si ironiile usturătoare ale președintelui american au făcut ca democrații să ceară nici mai mult nici mai puțin distrugerea administrației Trump.

Acuzat de toate relele pământului, de la rasism la fascism, trecând prin acuza preferată a femeilor neîmplinite de misoginism, Trump a avut de a lupta cu una dintre cele mai violente, demagogice si mincinoase campanii vreodată orchestrată împotriva unui președinte american.

Astfel, pe fondul radicalismului miscărilor de tip #metoo, #resist si a masivei mișcări socialiste-comuniste, care pare a cuprinde din ce în ce mai multe sectoare sociale si profesionale, Partidul Democrat s-a mutat de la centrul scenei politice, unde fusese ferm ancorat de către administrația Obama, spre o stângă a stângii. Discursul pro-comunist, acceptarea mesajelor politice radical-insurecționale, propunerile care mai de care mai etatiste si o explozie a feminismului nihilist (specific unor secole anterioare) au dus la o scindare majoră a societății americane.

Adunând toate resentimentele unor categorii sociale si economice profund insultate de masculinitatea si bogăția exhibate de către președintele Trump, exagerînd în negativ orice gest al acestuia, cu o elită culturală si artistică nociv anti-americană (care se mândrește ca fiind ca atare), reducand orice validare americană, democrații au reușit să provoace instaurarea unei dictaturi ideologice, simptomatice anilor lui Stalin sau revoluției culturale din China lui Mao. În interiorul acestei dictaturi ideologice reacționare, cu substanță de rebeliune marxistă, unde a fi progresist înseamnă a distruge absolut totul, incluzând statuile fondatorilor Statelor Unite sau ai eroilor războiului de secesiune (scene întâlnite doar pe timpul marilor purgatorii fasciste sau comuniste din alte timpuri din secolul trecut), democrații au reușit să provoace o stare nemaiîntîlnită de nervozitate.

Amenințările permanente cu destituirea lui Trump, procesele publice staliniste care au loc zilnic, minciunile fara sir si activismul putred al diverselor miscări anti americane si anti americane s-au împletit in alianțe absolut nebunesti, cum ar fi protejarea Iranului atomic sau încurajarea atacurilor fizice la adresa membrilor administrației Trump, urmăriți efectiv prin restaurante si in concedii de tinerii cu scoala fa uita la apelul bocancului. O palida imagine o avem si noi în România cu mișcările haotice, violente si fără substanță ale activistilor sociali români, care în lipsă de partid comunist si sindicate revoluționare, preiau, prin copiere stângace, demersul distructiv din SUA. Acest tip de politica americană provoacă o contra-reacție masivă în interiorul electoratului, radicalizand zona sensibilă la aceste mesaje care produc frică si anxietate. Iar alegerile de astăzi tocmai acest lucru vor dovedi.

Aceste tensiuni majore se manifestă, în special, în zona clasei muncitoare americane. Aceasta clasă socială care a scăpat ca prin minune de influența ucigașă a dictatului ideologic marxist, antisemit, anticapitalist si urii rasiale a devenit principalul bazin de vot al republicanilor.

Așa cum istoric, cei mai mari proprietari de sclavi au fost fondatorii Partidului Democrat (astăzi urmașii lor devenind ipocriți apărători ai minorității negre din SUA), așa si republicanii, partidul marilor averi si a clasei mijlocii superioare s-a trezit că președintele Trump i-a adus ca zestre electorală marea masă de muncitori si mici fermieri americani distruși de către globalismul elitist promovat de către democrați. Relocalizarea producției, închiderea fabricile si uzinelor americane (altădată mândria economică a acestei națiuni), promovarea unor politici agresive ecologiste cu efecte dezastroase pentru fermieri si invazia produselor inferioare calitativ, ieftine datorită subvențiilor mascate si venite din alte continente, au dus la decimarea principiilor fondatoare ale SUA si a claselor sociale care le-au aplicat în ultimile trei secole.

Printr-o confuzie de idei, democrații au devenit luptătorii de gherilă comunistă din SUA, promovând tot ceea ce nu este american, iar republicanii au devenit apărătorii clasei muncitoare. Inversare de roluri sau doar rectificare naturală a istorie, astăzi SUA cunoaște un sistem bipolar politic nemaiîntâlnit în lume.

Ca rezultat al radicalizarii democrate, SUA a cunoscut replica acidă a lui Trump. Astăzi datorită campaniilor conduse de celebrii activiști sociali, în majoritatea lor marginali ai societății, au avut loc acte efective de cenzură a adevărului istoric sau cultural în universitățile, devenite centre de război civil si unde nu se mai predau Shakeaspere sau poezia clasică pentru că promovează oprimare albă si "masculinitatea toxică".

Astăzi America pare pierdută între lipsa totală de cunoștințe si educație a marii majorități a generației tinere (cea care cerșește totul, fără să facă cel mai mic efort, declarând orice fantasmă sexuală ca fiind drept al omului deci care trebuie plătită si garantată de stat), si generația parintilor acesteia, îngrijorată că drepturile, valorile si credințele ei nu mai sunt recunoscute. Președintele Trump exploatează acest clivaj cultural, introducând pentru prima oară, în dialogul politic intern subiecte incendiare, cu impact socio-moral enorm, cum ar fi subiectul imigrației ilegale, atât de bine cunoscut de europenii expulzați economic din propriile lor țări de invazia anuală a milioane de oameni.

Astăzi, atacul permanent, asupra tuturor purtătorilor de mesaj republican sau celor care nu acceptă cenzură ideologica impusă de profeții comuniști anti Trump, este justificat de o ideologie care nu mai recunoaște nici macar stiința si biologia, declarând că există mai multe genuri decât cele doua sexe sau inventând istorie pentru a justifica arderea drapelului american, declarat, până si el, ca fiind rasist.

Iată de ce zgomotul si furia acestor alegeri reverberează în toată lumea. Europa așteaptă nerăbdătoare ca Trump sa piardă alegerile pentru a își desfășura, în toată splendoarea sa, neomarxismul nivelator impus de Bruxelles. America Latină doreste înfrângerea lui Trump pentru a exporta forță de munca ieftină si a reveni la subvențiile de la bugetul american tăiate de o administrație care își vede zilnic contestat naționalismul si americanismul. Asia, fără a avea o ideologie compactă, asteaptă doar prăbusirea SUA pentru a ocupa spațiul global rămas liber.

Astăzi, în SUA a fi american este o rușine, a te simți bărbat sau femeie, întreg la trup si confortabil în rolurile fiziologice naturale este o crimă si a te declara alb, creștin, heterosexual este un război. Extrema violență, amenințările si lipsa totală de educație sunt reprezentative pentru acea parte a Americii care dorește să fie plătită pentru singurul motiv că s-a născut.

Este exact ceea ce aceasta stânga anarhică dorește si, care în România a început să se manifeste, mai ales când vine vorba de lupta politică. În România încă nu am ajuns ca Mihail Viteazul să fie interzis cum a fost George Washington în Alabama (statuia acestuia fiind dărîmată) si nici ca Eminescu să fie din nou cenzurat, dar nu va trece mult pâna când aceste experiențe tumorale se vor revarsă intr-un spatiu al negării totale a oricarei identificări si identități morale, culturale, economice si naționale.

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Donald Trump