MENIU

Zelensky acuză Rusia de ''genocid'' şi cere suspendarea dreptului de vot al acesteia în Consiliul de Securitate al ONU

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui \"\"genocid\"\" în războiul pornit de aceasta din urmă împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei.

Zelensky a cerut ONU suspendarea dreptului de vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al acestei organizaţii. El a transmis acest mesaj pe Twitter, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres.

În mesajul său de joi dimineaţa prin care a anunţat lansarea unei ofensive militare împotriva Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat la rândul său Kievul de comiterea unui \"\"genocid\"\" în estul separatist prorus al Ucrainei.

De atunci, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de crime de război. În timp ce Ministerul rus al Apărării a susţinut vineri că armata ucraineană desfăşoară lansatoare multiple de rachete şi piese de artilerie în zone urbane populate, pentru a folosi populaţia civilă ca \"\"scuturi umane\"\", ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că autorităţile ucrainene strâng probe pe care să le trimită Curţii Penale Internaţionale, el menţionând atacuri ale trupelor ruse asupra unei grădiniţe şi unui orfelinat.

Sâmbătă, o rachetă rusească ce avea ca ţintă un obiectiv militar din Kiev a lovit un bloc de locuinţe.

Mai multe articole despre:
Volodimir Zelenski. razboi Ucraina Rusia genocid