MENIU

Zeci de explozii suspecte au provocat panică în China. 5 oameni au murit

O explozie a avut loc joi într-o clădire rezidențială în orașul chinez Liuzhou, situat în provincia Guangxi (sud), la o zi după exploziile unor colete-capcană în aceeași localitate soldate cu moartea a cel puțin șapte persoane, au relatat media de stat, citate de agenția DPA

Explozia a survenit în jurul orei 08:00 (00:00 GMT), spulberând cărămizi din clădirea cu șase etaje, potrivit agenției Xinhua. Nu există deocamdată relatări privind eventuale victime. Poliția și pompierii s-au deplasat la locul exploziei.

Cel puțin 55 de persoane au fost rănite și două sunt date dispărute ca urmare a mai multor explozii survenite miercuri după-amiază, a precizat Xinhua. Circa 17 explozii, care au avut loc în zona Liucheng din Liuzhou, au fost provocate de explozibili ascunși în colete, a indicat poliția locală, citată de media chineze.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Guangxi, pe nume Wei, a fost arestat, fiind suspectat c-ar fi provocat exploziile. El ar fi angajat alte persoane pentru a ajuta la distribuirea coletelor-capcană, a precizat poliția, fără să facă vreun comentariu despre posibila motivație a suspectului, menționând că o anchetă este în curs de desfășurare.

Filiala din Liuzhou a companiei de stat China Post și-a suspendat până sâmbătă toate serviciile de livrări de colete poștale. Poliția a avertizat, de asemenea, populația să nu primească colete aduse de persoane străine sau pe canale neoficiale.

Explozibili și mici bombe artizanale sunt folosite cu regularitate în disputele personale sau de ordin profesional în unele părți din China în cadrul a ceea ce mass-media numește atacuri de răzbunare.

Mai multe articole despre:
China explozii colet capcană