MENIU

Xi Jinping l-a amenințat pe Joe Biden: „Cei care se joacă cu focul nu vor reuşi decât să se ardă”

Joe Biden - președintele Statelor Unite (PROFIMEDIA)

Președintele chinez, Xi Jinping, l-a avertizat pe președintele SUA, Joe Biden, că „se joacă cu focul” dacă va continua să încurajeze independența Taiwanului, informează BBC.

Conform agenției de stat a chineze Global Times, Xi Jinping a susținut că recentele tensiuni legate de Taiwan sunt cauzate de „încercările repetate ale autorităților taiwaneze de a se baza pe sprijinul SUA în ceea ce privește declararea independenței”, transmite Știri.md.

„Astfel de acțiuni sunt extrem de periculoase, ca atunci când te joci cu focul. Și oricine se joacă cu focul se va arde”.

Conform unui comunicat al Casei Albe, președintele Joe Biden „se opune cu fermitate eforturilor unilaterale menite a schimba actuala stare de fapt (status quo) cu scopul subminării păcii și stabilității din regiunea Strâmtorii Taiwan”.

Președintele american, Joe Biden, și omologul său chinez, Xi Jinping, au încheiat primul lor summit virtual, după aproape patru ore de discuții, o întâlnire care a venit în contextul tensiunilor crescute între cele două țări pe probleme precum Taiwan, schimburi comerciale și drepturile omului.

În cadrul întâlnirii virtuale, Biden a precizat că ambele state au o responsabilitate de a asigura că rivalitatea lor nu „se îndreaptă spre conflict deschis”. Aceasta a fost a treia și cea mai substanțială discuție dintre cei doi șefi de stat, de când președintele american și-a preluat mandatul în ianuarie.

Mai multe articole despre:
biden jinping amenintari