MENIU

Winkler: Structura propusă de Jean-Claude Juncker, pentru Comisia Europeană, este inovatoare

Eurodeputatul UDMR, Iuliu Winkler, vicepreședinte al Comisiei pentru comerț internațional a PE (INTA), consideră că structura propusă de Jean-Claude Juncker, pentru Comisia Europeană (CE), este inovatoare și reflectă că președintele acesteia și-a însușit prioritățile dezbătute, în luna iulie, de grupurile politice din Parlamentul European.

Vicepreședintele INTA a participat, ieri-seara, la Conferința președinților comisiilor de specialitate, din Parlamentul European, care a dezbătut calendarul și modul de organizare a audierilor candidaților, pentru funcțiile de comisari europeni, informează Agerpres.

"Audierile comisarilor propuși vor fi foarte serioase și consistente. Parlamentul European, comisiile sale de specialitate, tratează cu multă seriozitate acest subiect, iar aceste audieri nu vor fi nicidecum formale. Nimeni nu poate să influențeze comisiile de specialitate ale Parlamentului European, ele fiind absolut independente în a-și stabili conținutul întrebărilor pe care le vor adresa candidaților. Structura propusă de Juncker pentru Comisie, care a fost dată ieri publicității, este inovatoare”, a afirmat Iuliu Winkler.

Totodată, potrivit acestuia, Comisia Europeană ar urma să aibă o structură flexibilă, mai puțin rigidă și formală, și descentralizată, mai aptă pentru a putea răspunde provocărilor din următorii ani.

Mai multe pe Agerpres.