MENIU

Washingtonul cere Moscovei să ia "măsuri concrete" pentru aplicarea acordului de la Geneva

John Kerry

Şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a cerut, luni, Rusiei să ia "măsuri concrete" pentru a facilita punerea în aplicare a acordului de la Geneva, destinat calmării tensiunilor în Ucraina.

În cadrul unei conversaţii cu omologul său rus Serghei Lavrov, Kerry "a cerut Rusiei să ia măsuri concrete pentru a ajuta la punerea în aplicare a acordului de la Geneva, făcând apel public la separatişti să evacueze" clădirile ocupate ilegal, a afirmat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat.

Anterior, Lavrov a afirmat că autorităţile de la Kiev "încalcă grav" acordul de la Geneva, care prevede în special dezarmarea grupărilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate în oraşele ucrainene.

"Nu numai că acordul de la Geneva nu este respectat, ci sunt luate măsuri, în special de către cei care au preluat puterea la Kiev, care îl încalcă grav", a declarat Serghei Lavrov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc de ingerinţă şi absenţa voinţei de aplicare a acordului de la Geneva, de la semnarea sa, joi.

Mai multe articole despre:
Moscova Geneva Washington