MENIU

Vremea extremă face PRĂPĂD în toată lumea: Orașe sub ape, zeci de oameni morți. Tren deraiat în Suedia - Slovenia cere ajutor NATO

Vremea extremă face ravagii în lume. Orașe din Europa, SUA și China sunt sub apă. Un tren cu 100 de pasageri a deriat în Suedia după ce calea ferată a fost inundată de o ploaie torențială. Sunt cele mai grave inundații din ultimii 20-50 de ani în Țările Nordice.


Fenomenele extreme din ultima săptămână fac prăpăd în întreaga lume. Un tren care transporta peste o sută de pasageri a deraiat în estul Suediei, după ce ploaia torențială a inundat calea ferată. În urma acestui incident, trei persoane au fost transportate la spital. În China, mai multe case au fost distruse din cauza inundațiilor iar localnicii au fost evacuați de pompieri. Și în SUA, Italia și Elveția inundațiile au distrus totul în cale. 

SUEDIA și NORVEGIA. Meteorologii suedezi şi norvegieni au emis avertizări severe de vreme rea - mai mutle coduri roşii, pentru mai multe zile din această săptămână. Potrivit specialiștilor s-ar putea produce averse torențiale masive, așteptându-se la cele mai grave inundaţii din ultimii 25 de ani în Norvegia sau chiar 50 de ani în Suedia, relatează Reuters.
 
 
Un tren care transporta peste 100 de pasageri a deraiat în estul Suediei, în timp ce ploaia a inundat parţial terasamentul căii ferate.
 
 
Trei persoane au fost rănite și au fost transportate la spital, a anunţat poliţia.
 
 
 
În Norvegia, traficul a fost, de asemenea, oprit temporar pe unele linii de cale ferată, iar meciurile de fotbal în aer liber au fost amânate.
 
Și programul feribotului din Marea Baltică și Marea Nordului a suferit modificări. După ce vântul puternic şi furtunile au doborât liniile electrice locale. A fost afectat parțial și traficul aerian.

 

CHINA. Ploile torențiale și inundațiile au făcut prăpăd și în China unde mai multe case au fost distruse și luate de viitură.

Mai mulți oameni au murit iar cei care au supraviețuit au fost evacuați de pompieri către alte zone mai sigure.

Cel puțin 14 persoane au decedat până la sfârșitul săptămânii trecute în orașul Shulan din cauza inundațiilor și viiturilor provocate de taifunul Doksouri, potrivit Reuters. Mulți dintre localnici revin la casele lor pentru a vedea ce mai pot salva după trecerea apelor.

„De cum am intrat în casă era o grămadă de noroi. Toată mobila a fost distrusă complet de la inundații. Nivelul apei a fost cât înălțimea mea”, declară localnicii.

 

 

GERMANIA. În Germania a căzut grindina iar străzile au fost inundate. Mașinile au rămas blocate în trafic din cauza puhoaielor. După ce duminică, 6 august, ploile abundente și o furtună au afectat mai multe zone din  Renania de Nord-Westfalia. A fost o mobilizare masivă a pompierilor pentru a interveni în misiuni de salvare.

 

Fenomenele meteo extreme au început încă de săptămâna trecută. 

 

Germania a trecut chiar și prin iarnă în plină vară din cauza unei furtuni puternice de grindină.  Străzile din orașul Reutlingen, din landul central Baden-Württemberg au fost acoperite cu un strat de grindină de aproximativ 30 de centimetri. 

 



SLOVENIA și AUSTRIA. Și în Austria și Slovenia, inundațiile au făcut prăpăd. Mai multe localități au fost rupte de lume, fiind sub ape.

 

 

SLOVENIA. Slovenia a cerut Uniunii Europene şi NATO asistenţă tehnică pentru remedierea daunelor provocate de inundaţiile devastatoare care au dus la alunecări de teren în ultimele trei zile. 

 

 

Premierul Sloveniei a spus că inundaţiile sunt cel mai mare dezastru natural din ultimele trei decenii, iar pagubele totale se ridică la peste 500 de milioane de euro.

 

 

ELVEȚIA. În Elveția a nins abundent în plină vară iar zăpada s-a așezat deja pe alocuri în strat consistent.

 

 

În Alaska o casă aflată pe malul unui râu s-a prăbușit din cauza alunecărilor de teren.

 


SUA și ITALIA. Și în SUA și Italia vremea rea a făcut prăpăd. 

Autoritățile sunt acum în alertă.