MENIU

Zelenski, discurs fără precedent în Parlamentul francez: „Totul este foarte brutal! Au murit copii. Femeile au fost violate, jurnaliștii omorâți”

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei - Volodimir Zelenski a susținut un discurs copleșitor în Parlamentul francez, miercuri. Acesta a amintit că mâine se împlinește o lună de când Ucraina luptă pentru libertatea sa și  cerut sprijin pentru a câștiga.

„Totul este foarte brutal, oamenii mor. Au murit copii. Sute de mii de oameni nu se pot gândi că lumea poate ajunge într-o situație atât de grea. Vă rog să avem un moment de reculegere pentru a comemora viețile oamenilor care au murit”, a spus Volodimir Zelenski.

Aveți toate informațiile despre femeile care au fost violate, jurnaliștii care au fost omorâți. Unii au supraviețuit unor vremuri foarte dificile. Unii sunt sub pământuri. Nu am mai văzut ceva similar în Europa.

Trebuie să punem presiune pe Rusia împreună pentru a ajunge la pace. Mâine se împlinește o lună de când Ucraina luptă pentru libertatea sa. Avem din ce în ce mai multă nevoie de sprijin pentru a câștiga împotriva tancurilor. Avem nevoie de arme. Puteți, de asemenea, să puneți mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. Încetați să finanțați moartea oamenilor din Ucraina. Valorile înseamnă mai mult decât banii”, a mai spus președintele Ucrainei.