MENIU

Volodimir Zelenski a ajuns la Summitul Comunităţii Politice Europene. Maia Sandu: Ucraina păstrează Moldova în siguranță

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit joi la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), ce are loc în Republica Moldova, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Republica Moldova găzduieşte joi, în apropiere de Chişinău, cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni.

Volodimir Zelenski mulțumește moldovenilor care găzduiesc refugiații ucraineni 

"Vom merge împreună, umăr la umăr și mulțumesc cetățenilor Republicii Moldova care găzduiesc oamenii noștri, refugiații noștri încă din primele zile ale războiului la scară largă. Vă mulțumim și nu vom uita niciodată despre acest lucru", a spus Volodimir Zelenski, menționând că nu a fost simplu să ajungă în Republica Moldova, iar țara sa aflată de peste un an în război este gata să adere la NATO. 

Maia Sandu: Ucraina păstrează Moldova în siguranță 

"Este foarte, foarte important pentru noi că ești astăzi aici, unde vom discuta probleme importante și vom reconfirma suportul nostru pentru Ucraina, țară care rezistă agresiunii ruse. Am discutat despre agenda bilaterală, proiectele de infrastructură, solidaritate, întrucât Moldova ca și alte țări vrea să ajute Ucraina. Desigur, am vorbit despre viitorul nostru european. Ucraina o ține, păstrează astăzi pe Moldova în siguranță și suntem foarte recunoscători pentru acest lucru. Moldova respectă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat Maia Sandu. 

Mai multe articole despre:
volodimir zelenski maia sandu