MENIU

Vladimir Putin, mesaj de nemulțumire către UE și SUA, înaintea summitului G20

Vladimir Putin

Rusia este în favoarea unei ordini comerciale deschise pentru a stimula creşterea globală şi sancţiunile impuse împotriva Moscovei sunt o "formă sub acoperire" de protecţionism, a considerat preşedintele rus Vladimir Putin joi, înaintea unui summit G20 la Hamburg, în nordul Germaniei, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres. 

"Sunt convins că numai relaţiile comerciale deschise bazate pe norme şi standarde uniforme pot stimula creşterea economiei globale şi sprijini o dezvoltare progresivă a relaţiilor interguvernamentale", a scris Putin într-un articol critic publicat joi de cotidianul economic german Handelsblatt.

Potrivit lui Putin, protecţionismul a devenit o normă de comportament pe scară largă. Sancţiunile "impuse unilateral şi motivate politic" pe fondul crizei ucrainene "privind investiţiile, comerţul şi în special transferul de tehnologie devin forma sub acoperire" a protecţionismului, a insistat Putin.

"În opinia noastră, astfel de sancţiuni nu numai că nu au perspective, dar contrazic de asemenea şi principiile G20 pentru interacţiune în interesul tuturor ţărilor lumii", a adăugat el.

La sfârşitul lunii iunie, UE a prelungit cu şase luni sancţiunile împotriva Rusiei, până la 31 ianuarie 2018, pentru lipsa de progrese în punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk ce ar trebui să permită un armistiţiu în lupte şi un dialog politic între rebelii proruşi şi guvernul ucrainean

Mai multe articole despre:
UE Rusia G20 summit sancţiuni Vladimir Putin