MENIU

Vladimir Putin își va mări armata cu 1,5 milioane de militari. Răzbunare după întâlnirea Biden-Zelenski

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Vladimir Putin își va mări armata cu 1,5 milioane de militari. Asta în contextul în care Rusia a pierdut aproape 100.000 de soldați în conflictul armat din Ucraina. Ministrul rus al Apărării spune că acest lucru este necesar „pentru a garanta asigurarea securității militare a Federației Ruse.” 

Președintele rus a calificat luptele din Ucraina drept o „tragedie”, dar a promis că își va continua campania în această țară până când obiectivele sale vor fi atinse.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a spus, de asemenea, că intenționează să formeze noi unități militare în vestul Rusiei pentru a contrabalansa planurile Finlandei și Suediei de a adera la NATO. 

„Pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor pentru asigurarea securităţii militare a Rusiei, este necesar să se crească efectivul forţelor armate la 1,5 milioane de militari, dintre care 695.000 sub contract", a declarat Şoigu la o reuniune în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, care a spus că este "de acord" cu aceste afirmaţii, potrivit AFP.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin razboi ucraina armata Putin