MENIU

Vladimir Putin: Crimeea a evitat soarta regiunilor din estul Ucrainei aderând la Rusia

Evenimentele care au loc în prezent la Donbas, în estul Ucrainei, arată clar că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în Crimeea dacă aceasta nu ar fi aderat la Rusia, a declarat vineri preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unui forum al tineretului rus, relatează RIA Novosti, în pagina online.

"Trebuia să ne protejăm compatrioţii care locuiesc aici. Când analizăm evenimentele din Donbas, Lugansk şi Odesa, înţelegem cu toţii acum ce s-ar fi întâmplat cu Crimeea dacă nu am fi adoptat măsurile necesare pentru a asigura libera exprimare a voinţei locuitorilor peninsulei. Noi nu am anexat-o, nu am ocupat-o, ci le-am dat oamenilor posibilitatea de a se exprima şi de a lua o decizie. Eu cred că i-am protejat", a declarat Putin.

Populată în majoritate de rusofoni, Crimeea şi-a proclamat în martie independenţa faţă de Ucraina şi reunificarea sa cu Rusia a avut loc după un referendum organizat ulterior. Autorităţile ucrainene şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi consideră aderarea peninsulei la Rusia un "act de anexare".

Mai multe articole despre:
Crimeea Vladimir Putin