MENIU

Vladimir Putin a convocat de urgenţă Consiliul de Securitate al Rusiei

Vladimir Putin (Profimedia)

Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat joi, de urgenţă, Consiliul Securităţii Rusiei, care de obicei se reuneşte vineri, după ce Ucraina a lovit un pod important care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson, ocupată parţial de trupele ruse.

"S-au întâmplat multe evenimente în ultimul timp", a declarat Putin, adresându-se celor 12 înalţi responsabili din eşalonul de vârf al puterii de la Moscova, între care şefii tuturor instituţiilor de forţă (Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciul Federal de Securitate şi Serviciul de Informaţii Externe), şefii ambelor camere ale parlamentului rus, precum şi ministrul de externe Serghei Lavrov, fostul preşedinte Dmitri Medvedev şi secretarul Consiliului, Nikolai Patruşev., potrivit The Moscow Times, notează Agerpres.

 

Preşedintele rus a subliniat că principala temă de discuţii este "situaţia din zona operaţiunii militare speciale", unde Ucraina a lansat o contraofensivă a cărei ţintă se aşteaptă să fie Crimeea.

Atacurile forţelor ucrainene în noaptea de miercuri spre joi au avariat două poduri la graniţa dintre regiunea Herson (sudul Ucrainei) şi Crimeea, unde se află o mare grupare de trupe ruseşti. În special, cel mai afectat a fost podul Ciongar, ruta cea mai scurtă dinspre Crimeea spre Melitopol şi mai departe spre frontul de sud în regiunile Zaporojie şi Doneţk. De asemenea, forţele ucrainene au lovit şi podul peste Golful Sivaş.

 

 

Mai multe articole despre:
putin consiliu de securitate pod distrus