MENIU

Viktor Orban, mesaj cu argumente ale propagandei Kremlinului: Sancțiuni sunt un pas spre război

Viktor Orban și Vladimir Putin (arhivă - Profimedia)

Premierul maghiar Viktor Orban, aliatul lui Vladimir Putin, susține că sancțiunile impuse Rusiei reprezintă un pas spre război. Mesajul postat de Orban pe rețelele de socializare pare să reia o formulare pe care specialiștii europeni în combaterea dezinformații au calificat drept o manipulare a propagandei de la Kremlin.

Șeful guvernului de la Budapesta a postat vineri, pe Facebook, mesajul "Politica de sancțiuni este un pas spre război!".

 

Postarea lui Viktor Orban a stârnit și numeroase comentarii negative, unii dintre cetățenii unguri plângându-se că poziționarea ambiguă față de Rusia i-a creat Ungariei mai multe probleme, în timp ce alții îi atrag atenția că intervenția Moscovei în Ucraina a provocat sancțiunile.

 

Într-o analiză a EU vs Disinformation din 4 noiembrie, cel mai vehiculat narativ al propagandei ruse este considerat cel prin care trebuie criticate sancțiunile UE și prezentate drept cauza actualei crize. De asemenea, entitățile care propagă ideile Kremlinului insistă și asupra ideii că sancțiunile ar face mai mult rău țărilor europene, în timp ce Rusia s-ar întări. 

 

Rusia a intrat tehnic în recesiune la aproape nouă luni de la începutul ofensivei militare din Ucraina, cu o scădere a produsului intern brut (PIB) de 4% în trimestrul al treilea, potrivit unei prime evaluări publicate miercuri, informează AFP.

 

 

În septembrie, inflația s-a situat la 12,63% în ritm anual, în scădere de mai multe luni, potrivit cifrelor publicate la începutul lunii octombrie de Rosstat.

 

Mai multe articole despre:
viktor orban rusia putin sanctiuni