MENIU

Viktor Orban îi cere lui Donald Trump să revină la Casa Albă: Întoarceți-vă și aduceți-ne pacea. Dacă ar fi fost președinte, nu ar fi fost război în Ucraina

Donald Trump și Viktor Orban Foto: Profi Media

Premierul Ungariei a transmis un nou mesaj de susținere pentru Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă. Viktor Orban susține că Ucraina nu ar fi fost în război cu Rusia dacă Trump ar fi fost în continuare președintele Statelor Unite.  

„Sunt convins că, dacă președintele Trump ar fi fost președinte și astăzi, nu ar fi fost niciun război în Ucraina, sau în Europa. Întoarceți-vă, domnule președinte. Faceți America măreață din nou și aduceți-ne pacea!”, a declarat Viktor Orban în fața republicanilor americani și aliaților lor europeni în cadrul întânirii anuale a Coaliției pentu acțiune politica conservatoare a SUA - CPAC, la Budapesta.

Premierul Ungariei a mai spus că Washingtonul și Bruxelles-ul „sunt încă în strânsoarea liberalismului,, un virus care va atomiza și dezintegra națiunile noastre”. Orban a adăugat: „Conservatorii au ocupat mari sanctuare europene - Budapesta, Varșovia, Roma și Ierusalim”, nici „Viena nu este fără speranță”.

Guvernul de la Budapesta condus de Viktor Orban, aflat la al patrulea mandat ca premier, nu și-a ascuns simpatiile față de politica republicanilor și a început deja demersuri pentru o apropiere de politicienii americani, în special cu guvernatorul Floridei Ron de Santis, potențial rival numărul unu al fostului președinte Donald Trump în viitoarea cursă pentru Casa Albă. De Santis stă foarte bine în sondajele preelectorale, fiind cotat înaintea lui Trump în preferințele votanților republicani dar îl devansează și pe actualul președinte Joe Biden.