MENIU

VIDEO | Nuntă de pandemie. A schimbat rochia de mireasă cu costumul de protecție

Pentru că mireasa a fost depistată cu Covid-19, un cuplu din India s-a căsătorit în combinezoane de protecție. Vestimentația tradițională de nuntă indiană a lăsat loc costumelor și măștilor de protecție într-un sat izolat din nordul Indiei, după ce mireasa a fost depistată pozitiv la Covid-19 cu doar câteva ore înainte de căsătorie.

Cuplul, ale căror nume nu au fost făcute publice, a decis să continue ceremonia de duminică în curtea centrului de carantină Covid-19 din Baran, în vestul statului Rajasthan - echipamentul lor de protecție oferindu-le o senzație ciudată, scrie CNN.

Sub un baldachin roșu aprins și în fața focului sfânt, mirii au schimbat ghirlande îmbrăcați în celebrele costume de protecție albastre, cu viziere și măști de pe față. 

Preotul, arătând ca un astronaut într-un costum alb de protecție și cu glugă asortată, a citit versuri din scripturile hinduse în timp ce cântecele tradiționale de nuntă se auzeau în fundal.

Mireasa fusese internată în centru, unde pacienții sunt ținuți sub supraveghere, după ce ea și un membru al familiei au avut rezultate pozitive, a declarat Rajendra Meena, un oficial din Rajasthan. „Ne-am consultat cu familiile și au fost de acord să se căsătorească în centrul de carantină fără ritualuri elaborate", a spus el.

Ulterior, atât mirii, cât și invitații au fost așezați, izolat, în centru, parte a unei rețele de facilități de carantină înființate în aproape fiecare sat.

Nunțile din India sunt adesea o afacere elaborată și zgomotoasă, sute de rude și alți oaspeți participând la sărbători. Însă, din cauza Covid-19, mai multe state au impus restricții în privința numărului de oameni care pot participa la evenimente precum căsătoriile.

India are al doilea cel mai mare număr de cazuri Covid-19 din lume după Statele Unite, cu peste 9,6 milioane de cazuri confirmate.

Infecțiile au scăzut de când au atins un vârf în septembrie, în ciuda unui sezon de estival aglomerat luna trecută, cu piețe aglomerate și străduțe pline de cumpărători.