MENIU

VIDEO | Activistă luată cu forța de paznici de pe podium, în Franța

Sursa foto: EPA EFE

O activistă a apărut la o prezentare de modă chiar pe podium cu un mesaj revoluționar și a fost luată pe sus de agenții de pază. „Supraconsumul va duce la exterminare!”, este mesajul pe care aceasta l-a afișat în fața designerilor și criticilor care asistau la evenimentul organizat la Paris. 

Bodyguarzii au pus-o la pământ pe activistă și au dat-o afară.

Protestatara a perturbat prezentarea de modă cu un mesaj controversat: „Consumerismul înseamnă exterminare”. Asta au citit toți cei care priveau spre podiumul pe care defilau manechinele.

Protestatara face parte din gruparea activiștilor de mediu „Amis de la Terre France” – (în traducere ,,Prietenii Pământului”). Brandurile de lux care ajung tot mai scumpe, promovate și cumpărate sunt des criticate de activiști.

Spectatorii de la show-ul prezentat în cadrul Fashion Week nu au părut deranjaţi de activistă, ci mai mult de atitudinea bodyguarzilor care au imobilizat-o la pământ pe femeie.

O altă apariție controversată la un eveniment a fost cea a congresmenei Alexandria Ocasio-Cortez de la Met Gala. Democrata a venit cu un mesaj scris cu roșu pe rochie: „Taxați bogații!”. Politicianul a vrut astfel să promoveze planul democraților de a crește impozitele pe profit ale marilor înstăriți.

Mai multe articole despre:
franta paznici podium prezentare de moda paris