MENIU

Verdict nimicitor pentru Putin: Armata rusă nu poate reuși o ofensivă în următoarele luni în războiul din Ucraina - Care e motivul

Verdict nimicitor pentru Putin: Armata rusă nu poate reuși o ofensivă în următoarele luni în războiul din Ucraina - Care e motivul

Verdict nimicitor pentu Vladimir Putin în rîzboiul din Ucraina. Analiștii militari internaționali nu dau nicio șansă Armatei Roșii să se refacă pentru o posibilă ofensivă în următoarele luni.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține, în analiza zilnică, că este imposibil ca Rusia să reușească o nouă ofensivă pe scară largă în războiul din Ucraina, indiferent dacă orașul Bahmut va cădea în mâinile lor sau nu.

Amploarea pierderilor şi transferul unor unităţi suplimentare din „armata Wagner" din alte regiuni spre est arată că Federaţia Rusă nu poate desfăşura o ofensivă în mai multe direcţii simultan, sunt de părere experții militari. 

„Eforturile Rusiei în Bahmut nu contribuie la atingerea obiectivelor operaţionale sau strategice ale armatei ocupante pe câmpul de luptă. Fortificaţiile defensive ucrainene semnificative de la periferia oraşului subminează orice semnificaţie tactică de după o posibilă capturare a oraşului Bahmut pentru forţele ruseşti.

Este probabil ca ucrainenii să fie capabili să preia iniţiativa pe câmpul de luptă şi să lanseze o contraofensivă atunci când ofensiva rusă asupra Bahmut va atinge punctul culminant, chiar dacă acest lucru va însemna chiar pierderea oraşului pentru Ucraina", a transmis ISW în analiza de luni actualizată, scrie The Guardian.

În același timp, Minsterul britanic al apărării susține că ar exista o posibilitate „realistă” ca tancurile vechi de peste jumătate de secol ale rușilor să fie reînnoite cu unele din 2021, astfel ca armata rusă să inițieze o posibilă ofensivă. Rusia a scos din depozit tancuri vechi de 60 de ani pentru a stopa pierderile suferite într-un an de război pe frontul din Ucraina. Se așteaptă ca principala forță de tancuri din Rusia să fie reechipată cu tancuri T-62 de fabricație sovietică, lansate pentru prima dată în 1954, pentru a compensa pierderile din luptă, a anunțat Ministerul Apărării din Marea Britanie.

„Există o posibilitate realistă ca tancurile vechi de 60 de ani să fie furnizate unor unități, inclusiv primei unități de gardă, ce trebuia să primească următoarea generație T-14 de tancuri de luptă. Aproximativ 800 de T-62 au fost scoase din depozit din 2022 și au fost modernizate pentru a fi utilizate în conflictul militar, dar nu au o pritecție blindată la explozivii moderni”, potrivit Minnisterului britanic al apărării.