MENIU

Urmările protestelor din Paraguay. Un activist al Opoziției, ucis. Ministrul de Interne, demis

Ministrul de Interne şi şeful Poliţiei din Paraguay au fost demişi după ce un tânăr a fost împuşcat mortal de oamenii legii, în capitala ţării. Activistul participa la protestele declanşate de un vot secret în Senat, prin care i s-ar fi permis preşedintelui ţării să candideze pentru un nou mandat. Imaginile care urmeaza, mare atentie, au un puternic impact emoţional!

Imaginile șocante înregistrate de camerele de supraveghere surprind momentul în care Poliţia a intrat în forţă în sediul unui partid de opoziţie. Protestatarii încearcă să fugă, dar activistul Rodrigo Quintana se prăbuşeşte după ce este lovit de un glonţ de cauciuc. Mai mulţi ziarişti şi politicieni au fost de asemenea răniţi. Ulterior, ofiţerul care a tras pune şi piciorul pe corpul tânărului, gest care a provocat furia oamenilor care au văzut clipul.

"În istoria politică a ţării, niciodată nu s-a ajuns la punctul în care cei din Opoziţie să fie ucişi în urma ordinelor primite de la un superior. În al doilea rând, condamnăm agresiunea şi atacul nejustificat asupra diferitelor autorităţi legislative şi lideri ai partidelor politice, alături de oameni nevinovaţi, care au fost răniţi pentru că au participat la proteste prin care voiau să îşi facă vocea auzită", a spus MARIO ABDO BENITEZ, politician din Opoziţie.

În urma reacţiilor vehemente, preşedintele Horacio Cartes a decis să îi demită pe Ministrul de Interne şi pe şeful Poliţiei, iar poliţistul vinovat a fost arestat.

Protestele din capitala Asuncion au început după ce Senatul din Paraguay a votat în secret un amendament constituţional pentru a permite realegerea preşedintelui ţării. Furioşi, mii de oameni au incendiat clădirea Senatului şi s-au bătut cu forţele de ordine.

În Paraguay, Constituţia împiedică realegerea preşedintelui de teama revenirii la un regim dictatorial.

 
Mai multe articole despre:
proteste Paraguay