MENIU

Unul dintre eroii americani din trenul Thalys a fost înjunghiat în California

Spencer Stone

Unul dintre cei trei eroi americani din trenul Thalys, Spencer Stone, a fost înjunghiat în California, dar se află în stare stabilă, a informat joi mass-media americană, relatează AFP și Reuters.

Canalul de televiziune CBS News a fost primul care a relatat, fără a-și dezvălui sursele, că tânărul a fost înjunghiat de mai multe ori miercuri seara, în orașul Sacramento. Ulterior, NBC News a dezvăluit că Forțele aeriene ale SUA, din care face parte Spencer Stone, au confirmat această informație, scrie Agerpres.

Cu toate acestea, poliția din Sacramento a precizat pe Twitter că nu poate să-l identifice pe Stone.

Spencer Stone și doi prieteni cu care a crescut în Sacramento au reușit să împiedice un tânăr marocan înarmat să comită un atac pe 21 august în trenul de mare viteză Thalys care făcea legătura între Amsterdam și Paris. Cei trei tineri au fost decorați de președintele francez Francois Hollande cu Legiunea de Onoare.

Atacatorul Ayoub El Khazzani, în vârstă de 26 de ani, a fost imobilizat de militarii americani aflați în tren, după ce a ieșit dintr-o toaletă având asupra sa un pistol-mitralieră Kalașnikov, nouă încărcătoare, un pistol Luger și un cutter. Incidentul s-a produs când trenul circula încă pe teritoriul Belgiei.