MENIU

Unioniștii de la Chișinău, ”bruscați” de forțele de ordine. Un deputat român, târât de jandarmi

După ce trei autocare cu unioniști, ce se îndreptau în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, unde se desfășoară Marșul Centenarului, au fost blocate de autoritățile moldovenești, organizatorii manifestației s-au îndreptat să discute cu forțele de ordine pentru a clarifica situația. Însă, ajunși la fața locului, aceștia spun că au fost bruscați de oamenii legii, notează Unimedia.info. 

"Am fost luat pe sus, bruscat, cred că se vede după hainele mele. Este un abuz. Solicit asistență de la Ambasada Româninieu de la Chișinău, de la MAE de la București. Este un abuz fără precedent. Plahotniuc și Dodon s-au speriat de Marșul Centenar. Au blocat două autocare și nu le-au permis să ajungă în PMAN, le-au scos în afara Chișinăului. Vă rog să ne ajutați", a declarat deputatul in Parlamentul Romaniei, Constantin Codreanu într-un live.

Potrivit Poliției, unionistii au fost evacuati forțat dupa ce au blocat traficul pe șoseaua Chișinău - Leușeni. Aceștia urmează să fie sancționați.

Într-un alt video, postat de președintele ODIP, Vlad Bilețchi arată câteva răni la o mână și susține că și presa aflată la fața locului a fost intimidată. De asemenea, dânsul a declarat că va depune o plângere.

Trei autocare cu persoane ce urmau să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale la Marea Adunare Centenară au fost blocate la intrarea în Chișinău. Despre aceasta a anunțat un organizator al evenimentului.

Mai multe articole despre:
marş Chişinău Centenar unionisti