MENIU

Un val de FRIG POLAR cuprinde o mare parte din continentul nord-american

Un val de FRIG POLAR cuprinde o mare parte din continentul nord-american

Un val de frig polar cuprindea joi o mare parte din estul continentului nord-american, cu temperaturi resimţite sub -40 de grade şi ninsori care au provocat moartea unor persoane fără adăpost şi au antrenat închiderea unor şcoli, relatează AFP.

Autorităţile i-au îndemnat pe locuitori să efectueze doar ieşirile strict necesare. La aceste temperaturi scăzute, riscul de hipotermie este ridicat, a anunţat Environnement Canada.

Acest val de frig, care s-a abătut de la începutul săptămânii şi va persista în unele regiuni până sâmbătă, a provocat moartea a doi oameni ai străzii, la Toronto, unde primarul John Tory a decis deschiderea unor adăposturi pentru cei mai defavorizaţi.

În Canada, termometrele au coborât sub -30 de grade la Ottawa, în Québec şi la Montreal.

O masă de aer arctic asociată cu "temperaturi scăzute combinate cu rafale de vânt" a antrenat în unele zone din estul Canadei temperaturi resimţite între "-38 şi -43 de grade", joi dimineaţa, potrivit serviciilor meteorologice.

Oraşul Montreal şi-a avertizat locuitorii, în special pe cei vulnerabili, invitându-i să "evite ieşirile", în timp ce mai mulţi funcţionari din capitala federală Ottawa au rămas acasă, potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
SUA America Statele Unite frig polar